Pari päivää Amsterdamia

Matkasimme kuukausi sitten Amsterdamin kautta Deventeriin. Tässä kaksi päivää Amsterdamissa 30 kuvalla tiivistettynä.

Alkuun täytyy todeta, että se klo 08 lähtevä lento on aina jälkikäteen ajateltuna virhe. Tai ainakin päivästä tulee pitkä kun matka alkaa Tampereelta 03.45.

DSC_0064

 

Koska junamatka Schipholin lentokentältä keskustaan on vain vajaa 30 minuuttia, minä lähdin mielelläni junalla kohti keskustaa muiden ottaessa taksin. Kentältä junia kulkee tiuhaan ja lippu maksaa vain muutaman euron. Ja hotellimme vielä sattui olemaan yhden juna-aseman vieressä. Hotellia valittiin hetken aikaa, mutta valinta oli todella loistavaksi osoittautunut Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station. (Yritimme myös Airbnb:tä, mutta 9 hengelle ei oikein löytynyt fiksun hintaista lukaalia.)

DSC_0077

DSC_0350

 

Siirryimme hotellin terassin kautta kohti keskustaa. Ensimmäinen ajatus Amsterdamista oli polkupyöriä. Pirusti polkupyöriä. Miten niitä onkaan näin paljon? Seuraava ajatus: selviänkö hengissä tien ylityksestä? Tiukkaa teki, mutta hengissä ollaan. Vähän turhan kärttyisiä olivat ”väärin” tietä ylittäneille turisteille.

DSC_0088

DSC_0093

DSC_0243

 

Toinen ajatus. Onpa täällä vettä. Kanaalia kanaalin perään.

DSC_0083

DSC_0100

DSC_0098

 

Istuimme kanaalin varrella terassilla ja päätimme mennä veneajelulle. Olin vähän skeptinen, mutta lopulta tämä retki oli todella hieno. Kanaaleista käsin pääsi näkemään paljon hienoja rakennuksia ja söpöä söpömpiä asuntoveneitä.

DSC_0127

DSC_0124

DSC_0119

DSC_0135

DSC_0136

 

Torstaina lähdimme keskustaa kohti tarkoituksenamme nähdä muutama nähtävyys ja vähän paikallista menoa markkinoilla. Suuntasimme päärautatieasemalta kaupungin läpi kohti Albert Cuypin markkinakatua. Siellä pääsin myös maistamaan parasta hampurilaista tähän mennessä.

DSC_0173

DSC_0170

DSC_0248

DSC_0186

DSC_0187

DSC_0195

DSC_0212

 

Illalla kävimme syömässä De Hallenissa, josta löytyi myös Napueta Gin&Tonic baarista. Todella idyllinen paikka. Seuraavalla kerralla pitää nauttia ruoka noista pienemmistä kojuista.

DSC_0312

DSC_0321

 

Hienot kaksi päivää. Tänne pitää palata toistamiseen. Päällimmäisenä mieleen jäi elämän rentous. Toisaalta kukkaa myydään joka paikassa ja jengi asustelee veneissä. Mitä muuta voisi odottaa. Ei oltu turhan tarkkoja anniskelualuiden kanssa ja jengi istui ravintolan terassilla laiturin reunalla ilman pelastusliivejä.

DSC_0104

DSC_0258

DSC_0280

DSC_0305

 

Perjantaina siirryimme junalla Deventeriin, joka oli tämän reissun varsinainen kohde. Siitä lisää joskus myöhemmin.

DSC_0355