Kypros, päivä 1

Maanantai

Kun lähtee kotoa klo 3.45 kohti linja-autoasemaa, on onnellinen että kohteessa pääsee vielä klo 14.30 syömään vaikka lounas on juuri loppunut. Lentomme lähti klo 7.55 ja perillä Larnakassa oltiin klo 12.15.

Koneesta ulostautuessa ensimmäinen ajatus oli, että jopas se +33 astetta onkin lämmintä. Olimme onneksi ottaneet bussikuljetukset kentältä kohteeseen ja takaisin ettei tarvinnut arpoa mitään tässä vaiheessa. Bussi kiersin muutaman alueen hotellin kautta ja meidän hotelliimme tuli vain 4 pariskuntaa lähes täydestä bussista.

kypros-ma-bussi

kypros-ma-maisema

Eli hotellilla nopea lounas ja purkamaan laukkuja. Ja koska ollaan etelässä lomalla niin eipä tässä muuta suunnitelmaa ollut kuin uikkarit jalkaan ja altaalle. Pari tuntia loikoilua aurinkotuoleilla välillä uima-altaassa pulahtaen ja allasbaarin drinkkejä nauttien. Tätä on loma!

kypros-ma-allas

kypros-ma-drinkki

kypros-ma-loma

Päivän ainoa pettymys tuli päivällisen kanssa. Tarkistin huoneen infomatskuita kellonajan ja paperissa luki, että miehiltä vaaditaan pitkät housut. Itselläni on mukana kolmet shortsit, joista yhdet asiallisemmat farkkushortsit, ja kauluspaita. Mutta kuka nyt ottaisi pitkiä housuja mukaan kun koko viikon asteet ovat päivällä +30 ja yöllä +26? Oli tämä lukenut Finnmatkojen kotisivulla, mutta enpä ollut sinne asti osannut selata kun ei oltu ruokailujen yhteydessä mainittu.

Viesti oppaille ja tästä linjasta ei kuulemma jousteta. PRKL! Respasta saisin kuulemma housut lainaan. Sandaalit olisivat ihan ok jalassa. Lainasin sitten respasta housut ja pistin sandaalit ilman sukkia saadakseni ruokaa 😀

kypros-ma-sandaalit

Ja mitä siihen pukeutumiseen sitten ylipäätään tuli? Kunhan jalassa oli pitkät housut niin päällä sai olla vaikka millainen Adidaksen teepaita tai kulahtanut pikee. Naisilla ei ollut mitään linjaa vaan kaikki tuntui olevan ok. Väsynyt ja onnellinen, ruokaa kun saatiin. Pienestä meinaan mennä nälkäisenä ja väsyneenä päivä pilalle. Olisin ymmärtänyt tämän linjan jos vaatimuksena olisi ollut myös kauluspaita.

Pitänee kerätä sunnuntaille kolehti ja juosta munasillaan ruokasalin läpi uima-altaaseen kesken päivällisajan. Hotellista ja ruokatarjonnasta myöhemmin pidemmin omissa kirjoituksissaan. PS. Muista seurata Instagramissa niin pysyt mukana Syrjän matkassa!

 

Menossa mukana

Tätä reissua ovat sponsoroimassa seuraavat yritykset. Mitä?

Kiitokset myös Hannalle ja R:lle sekä parille anonyymiksi jääneelle.