Ollako all inclusive vaiko eikö olla?

Matkamme Kyprokselle oli all inclusive eli ruuat ja juomat kuuluivat paketin hintaan.

Kuten matkan varauksen jälkeen totesin, hintahaarukka all inclusivelle oli iso eri matkanjärjestäjillä. Samalla oli myös hämärän peitossa mitä all inclusive oikesti missäkin kohteessa sisältäisi. Ruoka on kuitenkin suhteellisen ympäripyöreä käsitys.

Meidän valintamme osui onneksi nappiin. Lämpimistä ruoista ja salaateista löytyi hyvin valikoimaa jokaisella aterialla. Periaatteessa yhtenäkään päivänä lounas eikä illallinen ollut samanlainen. Joku oli Tripadvisorissa väittänyt, että hotellin ravintolassa käy tylsäksi syödä viikko samaa ruokaa, mutta tiedä sitten mitä hän oli syönyt.

kypros-ruoka-20

kypros-ruoka-21

Päivällisellä oli aina parissa pisteessa kokki tekemässä jotain lämmintä ruokaa ja jälkiruokakokki paistelemassa vohveleita tms herkkuja.

kypros-ruoka-22

Tässä muutama annoskuva, jotka saavat puhu puolestaan monipuolisuudesta. (Olisi varmaan pitänyt napata pari kuvaa Emilian salaateistakin…)

kypros-ruoka-1

kypros-ruoka-2

kypros-ruoka-3

kypros-ruoka-4

kypros-ruoka-5

kypros-ruoka-7

Myös aamiainen oli hyvin kattava. Lämpimiä ruokia, leipiä, leivänpäällisiä, jugurtteja, puuroa, hilloja, hedelmiä, mehuja… Aamiainen oli joka aamu samanlainen, mutta minua se ei haitannut. Kukapa ei söisi viikkoa pekonia, munia ja papuja? (Lähtöaamuna en enää mättänyt pekonimunapapulautasellista vaan aloitin terveellisen elämän.)

kypros-ti-aamupala

kypros-ruoka-10

Ruokaa oli tarjolla lähes koko päivän ajan. Ajattelimme, että iltapäivän ”snack” olisi leipää ja oliivia tms kylmää välipalaa, mutta se olikin salaattia, burgeria, munakasta tms tuhdimpaa listalta.

kypros-to-valipala

kypros-ruoka-30

Ainoa miinus oli tuo klo 17-19 väli, jolloin hotellilta ei saanut ruokaa edes rahalla. Jos olisi ollut koko päivän hotellilla, ei olisi varmastikaan kuollut nälkään. Mutta meillä kävi parina päivän silleen hassusti, että tultiin menoistamme takaisin hotellille juuri klo 17 maissa ja jäätiin ilman ruokaa. Kun nyt lomalla ei viitsinyt kellon mukaan mennä koko aikaa. Kun oli lähdetty ennen lounasta niin olisi ollut nälkä tässä vaiheessa päivää. Onneksi naapuriravintolasta sai ruokaa rahalla.

kypros-ruoka-avoinna

Hintaan kuuluivat myös miedot juomat eli paikallinen olut ja viinit. Sekä muutamat drinkit paikallisista viinoista. Käytännössä tarjolla oli paria valkkaria ja punkkua sekä kuohari ja rose. Olut oli paikallinen Leon tai Keo tai sitten paikanpäällä tehty Carlsberg.

Ensimmäinen saamani olut maistui ihan Saarioisten lihapullille, mutta onneksi se oli ainoa ja loput maistuivat vaan suomalaiselle bulkkilagerille. Drinkeissä oli kaikennäköistä punaista ja sinistä klassikkoa. Olivat hyviä kunhan jätti grenatiinin pois makeuttamasta. Rahalla olisi sitten saanut tuontioluita ja kalliimpia viinejä, mutta mä pärjäsimme näillä ilmaisilla tarjoiluilla.

Oleellisinta oli, että vettä sai koko päivän niin paljon kuin tarvitsi. Jopa hotellilta muualle lähtiessä sai käydä hakemassa vesipullot mukaan. Ja siinä +30 asteen lämmössä vettä saikin juoda koko ajan reilusti.

kypros-ruoka-40

Diiliin kuului myös yksi ruokailu hotellin toisessa a la carte -ravintolassa. 15 pöytää katettiin joka ilta, joten piti varata omansa ajoissa ettei jäänyt ilman. Lista vaikutti ihan fiksulta, mutta me päädyimme lopulta molemmat pizzaan. Joka oli vallan maukasta.

kypros-ruoka-culinarium-1

kypros-ruoka-culinarium-2 kypros-ruoka-culinarium3

TUOMIO: jos olisin varannut matkan erikseen matka x euroa + Finnmatkojen 600e lisähinta all inclusivesta, olisin varmaan ollut ihan tyytyväinen, mutta olisin pitänyt hintaa hieman tyyriinä. Jos muilla järjestäjillä olisi saanut vastaavaa laatua 300e lisähinnalla, olisin pitänyt sitä erittäin hyvänä diilinä.

Missään välissä ei valikoima kyllästyttänyt ja aina löytyi molemmille hyvää syötävää. Ainoa miinus oli tosiaan tuo klo 17-19 välinen totaalinen ruoattomuus.

Jos emme olisi ottaneet all inclusive -hotellia, en tiedä olisinko sitten syönyt jossain rantaravintolassa viikon ajan 2x päivässä hampurilaisen ja ranskalaiset. Pääosin nähdyt ravintolat olivat aika karseita turistirysiä teemoineen. Luultavasti pahin nälkä olisi aina mennyt ohi arpoessa parasta huonoista vaihtoehdoista. Ja olisihan siitä kertynyt sitten kahdelle hengelle ruokailuista aika paljon lisää hintaa.

Meidän all inclusivemme oli siis erittäin hyvä valinta.

PS. Muista seurata minua Instagramissa niin pysyt mukana Syrjän matkassa!