Roadtrip Espanjassa: sherrytastingit Jerezissä

Maanantaina ajoimme Jereziin ja vierailimme González Byassin sherrybodegassa, joka on Espanjan tunnetuimpia viini”varastoja”.

Tässä tasting-suunnitelmassa oli taas vähän huonoa tuuria kun pari muuta bodegaa Jerazin keskustassa olivat kiinni koska pyhä. Montako pyhää yhdelle reissulle voikaan mahtua… Kiersimme siis kirjaimellisesti monta bodegaa (ulkopuolelta). Onneksi Byassillä kierrokset rullasivat päivittäin.

Kierros hoidettiin pienellä ”junalla” ja opas kertoi kaikkea mielenkiintoista englanniksi sherryn tuottamisesta. Juna kiersin pitki tilaa, joka oli kuin pieni kaupunki kapeine kujineen ja erilaisine rakennuksineen. Suomalaisille tila lienee tunnetumpi Tio Pepen viineistä.

Tilalla oli sherryä valmistumassa tynnyrikaupalla. Varasto oli varsinainen julkkisbingo, jossa monet maailmankuulut henkilöt olivat käyneet signeeraamassa tynnyrin. Ja totta kai kuninkaallisille oli omat tynnyrit nimettynä.

Kierrokseen kuului myös pieni maistelu snackseineen. Tilan ravintola oli vallan tyylikäs ja siellä näytti olevan paljon ihmisiä istumassa iltaa.

 

Omatoiminen tasting

Järjestin myös oman tastingin ennen avoinna olevan bodegan löytymistä. Topanco El Pasaje oli siestan aikaan täynnä paikallisia kuuntelemassa kitara+laulaja parin musisointia. Siellä 9x noin 4cl lasillista maksoi 9,40 euroa eli ei tätä tavaraa ainakaan hinnalla ollut pilattu. Baarimikko avasi piikin piirtämällä liidulla hinnat tiskiin.