Malediivit, Kuredun rannat ja uima-altaat, osa 3/5

Kuinka märkää vesi oli Malediiveillä?

Yhtä märkää kuin muuallakin, mutta meri oli uskomattoman kirkas ja sinisen sävyjä oli todella monta. Semmoinen 50 shades of blue.

Saaren uima-altaat

Saarella oli kolme uima-allasta. Me olimme pääosin tällä isoimmalla pääaltaalla, olihan siinä kuitenkin allabaari ihan vieressä. Altaalta löytyi monenlaisia allastuoleja ja rannalla oli lisää. Jokainen löysi varmasti sopivan paikan itselleen auringon palvomiseen. Tämän altaan etu oli myös viereinen saaren paras merenranta snorklaukseen. Ja ennen kaikkea altaalta oli erittäin kaunis maisema merelle.

Yhtenä iltana järjestivät allasbileet, joissa altaaseen ei kuitenkaan saanut mennä. Mutta noin muuten värivaloja oli enemmän kuin keskiverrossa suomalaisessa yökerhossa.

Saaren toisessa päässä oli ”aikuisten” uima-allas, joka sinällään oli hieman turha konsepti. Saarella oli pääosin vain pariskuntia. Muutamassa porukassa oli pari teini-ikäistä nuorta mukana. Mutta yhtään pikkulasta saarelta ei löytynyt. Saattaa olla, että meidän porukka oli ainoa, joka ylipäätään uima-altaaseen innostui hyppimään 😀

Kolmannella altaalla en käynyt ollenkaan. Se oli saaren kärjessä ”häämatka-alueella”. Eli tuolla oli kalliimpia veden päällä olevia bungaloweja sekä oma ravintola&baari ja erillinen uima-allas. Toki siellä olisi saanut käydä pällistelemässä, mutta ei tullut sitten edes mentyä katsomaan sitä osaa saaresta.

Entäpä Kuredun rannat?

Kuten todettua, pääuima-altaan vieressä oli myös saaren paras hiekkaranta.

Rannasta löytyi myös paljon nähtävää kun lähti snorklaamaan. Kilppareita, värikkäitä kaloja, pikkuhaita, rauskuja sekä vähän kauempana olisi ollut joku laivahylky. Alta videosta vähän esimerkkiä.

Muilla saaren rannoilla ei ollut niin mukavaa rantahiekkaa ja osasta rantoja löytyi noita pikkurauskuja, joiden päälle ei kannattanut mennä tallustelemaan. Toisella puolen saarta oli myös jonnin verran virtauksia, joista varoitettiin erikseen. Toisaalta joka rannalla oli paljon jotain nähtävää. Kuten tämän yhden rannan rauskut ja pikkuhait.

Auringonlasku tuli joka ilta hyvin nopeasti. Vähän hetkestä riippuen siitä ehti nauttia ja välistä meni vartissa valoisasta hämäräksi.

Tässä myös ne häämatkalaisten kalliimmat veden päällä olevat mökit.