Snoklaus Malediiveillä, 4/5

Miltäpä kuulostaisi snorklausretki Malediiveillä?

Se oli kieltämättä yhtä hienoa miltä ajatus kuulostaakin! Reissun paras päivä. Koska meitä oli kahdeksan hengen porukka, saimme oman veneen ja oman oppaan, joka oli saaren sukelluspro.

Ludo kertoili meille paljon Malediiveistä, sekä hyvistä että huonoista puolista. Kävimme läpi mm. tonnikalankalastusta (ja sen porsaanreikiä), muoviroskan leviämistä mereen, uusia ökysaaria ja resorttien omistamista, paikallisia asioita. Puhuimme myös hieman Suomen ja Etelä-Afrikan pienpanimoista ja alkoholipolitiikasta.

Täytyy sanoa, että tulin paljon viisaammaksi monesta asiasta ja esimerkiksi nyt ymmärrän, miksi muovin kierrättäminen on hyvä juttu. Täällä sitä ei tehty, ja siitä meri maksaa hintaansa. Kun näkee asumattoman saaren muovirantoineen, tajuaa sen lopulta konkreettisesti.

Kävimme sukeltamassa neljässä eri paikassa. Ennen sukellusta Ludo piirsi meille aina kartan mistä mennään veteen, mihin päädytään ja mitä nähtävää oli tulossa.

Itselläni meinasi välillä iskeä pientä hyperventilaatiota hengityksen kanssa kun ei ollut maata jalkojen alla ja pieni flunssa takana tukkimassa nenää. Mutta Ludo osasi hyvin rauhoitella aina lähtiessä ja lopulta sitä sai aina itseään niskasta kiinni ja pystyi keskittymään vedenalaiseen maailmaan. Lopulta 3. sukelluspaikka meni jo edes ajattelematta asiaa.

 

Mahtava päivä, näin taas paljon uutta ja erilaista sukeltaessa ja tällä hetkellä sitä vain miettii mihin pääsisi seuraavaksi snorklaamaan.