Kypros, päivä 7

Sunnuntaina hypättiin bussiin ja lähdettiin kohti Cape Grecon kansallispuistoa.

Lähdimme kävelemään rinnettä alas kohti Blue Lagoonin rantaa. Tämän Afroditen polun varrelle oli merkattu suunnat sekä kasvien kohdalle niiden nimiä. Maisemat olivat jylhät.

kypros-su-polku

kypros-su-kuvaaja

Blue Lagoon oli mahtava paikka! Onneksi päätimme käydä täällä. Paljon veneitä ja paikallisia ihmisiä nauttimassa auringosta. Ja vesi oli erittäin kirkasta. Paikan nimi ei ollut täysin tuulesta temmattu.

kypros-su-bluelagoon-2

kypros-su-bluelagoon-1

kypros-su-penkki

Taisin vähän rakastua snorklaamiseen. Lähinnä se oli se ihanan kirkas vesi. Kuten kuvistakin näkyy. Täällä oli vielä vähän kirkkaampaa kuin hotellin rannassa. Ja seuraksi oli enemmän pikkukaloja. Harmittaa hieman etten saanut lähtökiireessä GoProta lainaksi. Mutta ensi kerralla sitten!

kypros-su-snorkkeli-1

kypros-su-snorkkeli-2

Uimastopin jälkeen jatkoimme patikointia. Polun varrella oli kivisilta, jonka alla olevaan poukamaan oli ajanut pari veneellistä uimareita. Vaikutti lähes täydelliseltä uimapaikalta.

kypros-su-kivisilta

Tämänkin reitin varrelta löytyi kirkko (Agii Anargyrin kirkko).

kypros-su-kirkko

Vieressä oli rantakalliossa pieni ”luola”, josta ihmiset menivät mereen. Blue Lagoonilta toiseen suuntaan parin kilometrin päässä olisi ollut ranta, jossa olisi ollut enemmän tälläisiä isoja luolia, mutta sitä kautta kiertäen päivän kävelymatkasta olisi tullut liian pitkä.

kypros-su-luola

Konnos Bayn uimarannan vieressä oli isompaa ja pienempää venettä parkissa. Lontoolaisen veneen takana oli kivillä oma pihakeinu 😀

kypros-su-veneet

kypros-su-keinu

Itse Konnosin uimarannalla emme käyneet, mutta porukkaa siellä oli niin paljon, että meinasi ajatuskin ahdistaa. (Tässä koossa näkyvät vähän huonosti, mutta keskellä vasemmalla poukamassa sinisiä varjoja ja vesi täynnä uimareita.) Ja lisää veneitä parkissa. Vaikutti suositulta rannalta. Teiden varrella oli paljon autoja eli ilmeisesti suosittu myös paikallisten keskuudessa.

kypros-su-konnos

Mahtava päivä, mahtavia maisemia ja mahtava uimaranta. Keli vain oli vähän turhan kuuma tuollaiselle noin viiden kilometrin kävelylle. Olisi pitänyt varmaan vuokrata mönkijä. Mutta joka tapauksessa reissun hienoimpia vierailtuja nähtävyyksiä.

PS. Muista seurata Instagramissa niin pysyt mukana Syrjän matkassa!

 

Menossa mukana

Tätä reissua ovat sponsoroimassa seuraavat yritykset. Mitä?

Kiitokset myös Hannalle ja R:lle sekä parille anonyymiksi jääneelle.