Roadtrip Espanjassa: Madridista Malagaan

Syy lentää Madridin kautta oli kerrankin halu lentää inhimilliseen aikaan.

Saavuimme Madridiin perjantaina klo 17 paikallista aikaa. Kaverit saapuivat Malagaan seuraavana iltana klo 20. Meidän paluumme Norwegianilla lähtee aamupäivällä Madridista, mutta Finnair lentää Malagasta takaisin vasta klo 00:30 lähtevällä lennolla.

Toisaalta emme ole aiemmin käyneet Espanjassa niin tsekataan samalla myös vähän muitakin kaupunkeja kun muuten keskitytään etelässä pyörimiseen.

Madridissa bussilla ja metrolla kulkeminen sujui näppärästi 10 kerran sarjalipuilla, joista jäi pari matkaa paluutakin varten.

Madridista pitää nostaa esille hotellivalinta. Olimme yötä Artiem Madrid -hotellissa, joka oli lähes täydellinen. Saavuimme paikalle illalla pienen kaupunkikierroksen jälkeen ja olimme nälkäisiä. Ravintola ei ollut avoinna, mutta aulassa oli ilmainen snacksibaari virvokkeineen. (Artisaaniolut ja väkevät maksoivat itsepalveluna tarjoiltuna ja rehellisyyteen pohjautuvana merkkaamisena huoneen piikille.)

Istuimme lopulta illan hotellin aulassa hoitamassa hieman työasioita ja suunnittelemassa mitä seuraavana päivänä olisi ohjelmassa ennen Malagaan siirtymistä.

Aamupala oli varsin hyvä juustoineen, leikkeleineen jne herkkuineen. Ja kokki paisteli omelettia haluttujen lisukkeiden kera.

Muuten päivämme oli kellotettu siten, että näemme ne oleelliset nähtävyydet eli kuninkaanlinnan parit patsaat.

Pakollisten nähtävyyksien lisäksi poikettiin myös kauppahallissa ihmettelemässä paikallisten eloa. Tämä on meille aina se juttu reissussa. Paikallista elämää sekä paikallista ruokaa ja juomaa. Nautimme hallissa sangriat ja söimme hieman paikallisia herkkuja.

Madridista Malagaan

Lauantai-iltana siirryimme Malagaan odottamaan varsinaisen roadtripin alkamista. Matka hoidettiin AVE-junalla, jonka huippunopeus on peräti 300km/h

Emme tienneet etukäteen, että täällä oli joku paikallinen pyhä ja hitaampia yhteyksiä ei juurikaan kulkenut. Ja kaikki junat olivat sen takia lähes loppuunmyytyjä. Onneksi ykkösluokasta löytyi tilaa. Siirtymä tuli maksamaan noin 100 euroa per lärvi, mutta toisaalta oli tilaa ottaa lunkisti. Eli sinällään Madridin kieppi Norwegianilla ei ollut varsinainen säästöä.

Juna tosiaan kulki lujempaa kuin meidän paikallinen pendoliinomme. Välillä maisemaa katsellessa meinasi tulla hieman huono olo kaiken vilistessä silmissä vaikka itsellä ei normaalisti julkisissa tule huonoa oloa.

Mutta tässäkin näki kivasti läpileikkausta Espanjasta pelkkien kaupunkien sijaan ja penkki oli sopivan kokoinen pienille päikkäreille. Money well spent.