Roadtrip Espanjassa: Ronda

Tiistaina ajoimme korkealle vuoristoon rakennettuun Rondan kaupunkiin.

Tämä ”valkoinen kylä” sijaitsee 750 metriä merenpinnan yläpuolella. Pieni vuoristotie paikalle oli välillä hyvin mutkikas ja mäkinen. Matkalla maisemat olivat erittäin kauniit.

Kaupungin keskellä on El Tajo -rotko, joka jakaa kaupungin uuteen ja vanhaan osaan. Näköalatasanteelta oli vallan hienot näkymät alas. Rotkon ympärillä oli ravintoloita ja kahviloita sekä upea näköalapaikka.

Rondan kaupunki oli suhteellisen pieni. Keskusaukiolla oli suihkulähde, kahviloita ja ravintoloita sekä Santa Maria la Mayor-kirkko ja Palacio de Mondragón -palatsi vuodelta 1314. Ja näköalapaikalle kävelessä vastaan tuli turistikrääsää ja lisää kahviloita ja ravintoloita.

Illalla poikkesimme vielä Cadizin keskustan kautta. Siellä vietettiin Day of Andalusiaa eli Andalusian itsehallintoalueen vuosipäivää. Kadut olivat täynnä erilaisiin naamiaisasuihin pukeutuneita paikallisia ja kadunkulmissa oli monenlaisia musiikkiesityksiä.